Ny belysning på Storgatan

Den tidigare julbelysning har gjort sitt och skall inom kort bytas ut. Den mångåriga klassiska belysningen har nötts av tidens tand och det är inte längre möjligt att använda den fullt ut trots återkommande reparationer och renoveringar. Nu investeras istället i en ny belysning gemensamt med City Trollhättan, fastighetsägare på Storgatan, näringslivet, Trollhättans stad och Trollhättan energi.

– Projektet utgår från att stadskärnan ska leva året runt. Vi hänger ljusslingor över gatan – mellan Polhemsgatan och Olof Palmes gata. På vintern adderar vi julstjärnor, och det går att hänga upp fler lysande saker. Det ska tillföra lite stämning och trygghet på Storgatan, och förstärka handelsstråket.

Målbilden är att den nya belysningen skall sitta på plats inför 29 november då första advent infaller. I samband med detta ser vi även hur övrig belysning ses över på olika platser runt om i stadskärnan.

Här nedan presenteras några konceptbilder som tagits fram

Nya ljusslingor under vår och höst ska skapa en mysigare stämning på Storgatan. Observera att det är en inspirationsbild, som visar ungefär hur det kan komma att se ut. Bild: Illustration: MK Illumination
Vintertid ska julstjärnor hängas på belysningen på Storgatan. Observera att det är en inspirationsbild, som visar ungefär hur det kan komma att se ut. Bild: Illustration: MK Illumination

City Trollhättan © 2024 All rights reserved.