Nu startar initiativet Krogar mot knark

Krögare, hotell, Polisen och Trollhättans Stad krokar arm för att gäster och personal ska kunna vistas tryggt i narkotikafria miljöer på krogar och hotell i Trollhättan.

– Vi har startat ett samarbetsprojekt med syfte att gemensamt minska förekomsten av narkotika på Trollhättans krogar och hotell. Det innebär att de förbinder sig att uppfylla de krav som ställs för att vara en certifierad Krog mot Knark Trollhättan, säger Monika Lejon, Drogförebyggande samordnare i Trollhättans Stad.

City Trollhättan och dess medlemmar medverkar i initiativet genom ett aktivt deltagande och som del i ledningsgruppen. Här utformar vi tillsammans de policys, insatser och metoder som skall användas.
– Vi delar alla samma målbild om drogfria miljöer och att hitta gemensamma arbetsmetoder och verktyg för att göra det möjligt är väldigt mycket enklare när vi arbetar tillsammans på det här sättet, säger Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan.

Avtalet innehåller bland annat:

  • Utbildningsinsatser (Trollhättans Stad)
  • Riktade insatser mot narkotika i krogmiljö (Polisen)
  • Skicka nyckelpersonal på nätverkets utbildningar (krogar och hotell)
Den nybildade Ledningsgruppen består av, från vänster: Anna Kindberg, Områdeschef Beroendestöd Trollhättans Stad, Anders Jansson, Tillståndsenheten Trollhättans Stad, Henrik Björnfot, Buddys, Monika Leijon, Drogförebyggande samordnare Trollhättans Stad, Victor Prästbacka, Kommunpolis, Marcus Pallvid, City Trollhättan, Marcus Eriksson, Hotell Kung Oscar, Fredrik Eriksson, Backstage rockbar, Alf Boström, Folkets Hus kulturhuset. Saknas på bilden gör Kenneth Johansen, Butlers.

Lär mer om vårt trygghets- och trivselarbete här.

City Trollhättan © 2024 All rights reserved.