Fotbolls-EM på torgskärmen

På fredag möts Sverige och Belgien i en av fotbolls-EM:s kvartsfinaler, och matchen visas på storbildskärmen på Drottningtorget. – Vi tror och hoppas på en folkfest med härlig stämning – och fortsatt avancemang såklart, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

Fallens dagar har knappt lagt sig innan det är dags för nästa arrangemang, då Trollhättans Stad tillsammans med City Trollhättan bjuder på en ny folkfest genom att visa matchen mellan Sverige och Belgien på torgbyggnadens storbildsskärm.

– Det är klart att vi gärna vill fylla torget med ännu mera liv och innehåll och skapa fler tillfällen för både invånare och besökare att samlas i vår fantastiska stad, och det här är ju ett ypperligt läge för det nu, säger centrumutvecklare Marcus Pallvid.

Stigande matchtemperatur

För 4 år sedan möttes Sverige och England i herrarnas VM-kvartsfinal, en match som visades på storbildsskärm i Maria Alberts park. Nu är det damernas tur att känna stödet från publiken i Trollhättan.

– Matchtemperaturen har stigit rejält sedan gruppsegern och avancemanget säkrades, därför känns det extra roligt att kunna erbjuda Trollhätteborna att se matchen via skärmen på Drottningtorget, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i Trollhättans Stad.

Kan bli fler fotbollsfester

Om Sverige besegrar Belgien och går vidare i slutspelet kan det bli fler sändningar på Drottningtorget.

– Jag tror att Sverige vinner, men det ska ju spelas om det också såklart…och om vi går vidare förbereder vi oss för fler fotbollsfester på Drottningtorget, avslutar Paul Åkerlund.

Värd för arrangemanget blir Skoftebyn dam, ett av flera duktiga damlag på frammarsch i Trollhättan.

Tid: Fredag 22 juli, avspark klockan 21.00.

Mer: Ståplats (ok att ta med egen stol), det finns begränsat antal med sittplatser avsedda för dem som behöver det mest.

VÄLKOMNA!

City Trollhättan © 2022 All rights reserved.