Vinter i City

Vinter i City

Kom och ta del av Vintern i City. Staden pryds i vinterskrud på olika sätt och verksamheterna är fyllda med olika form av julbestyr. Handla, njut och ta ett varv i och runt stan tillsammans med familj och vänner. Under adventshelgerna passar vi på att bjuda in till traditionell Grantändning på Dtottningtorget med tomteparad, Storgatans julmarknad och Vinterkul i Macken.

Digital inspiration

Under året har vi tillsammans med handlarna släppt flera digitala inspirationsfilmer som visar upp säsongen nyheter. Onsdagen den 24 november släpper vi Vinterfilmen.i sociala medier där du kan låtas inspireras och se några av de saker du kan hitta på stan.

Filmen släpps på City Trollhättans Facebook och Instagram klockan 19:30.

12/12 Vinterkul på Macken

Mackenlekplatsen fylls med aktiviteter den 12/12 mellan kl. 11-14. Ta med barnen, massäcken och träffa Nissarna som tillsammans med dig leker.i parken. Under dagen har vi grillarna tända, pysslar och låter dig lyssna på stämningsfull julsång och se nisseshowen.

Programmet presenteras här inom kort.

Leta fram tomtedräkten och gör dig redo för att dra igång julen i Trollhättan tillsammans med oss. Här kan du läsa om vad som händer under julgranständningen i år.

28/11 Granständning och tomteparad i City

I år infaller julgranständningen den 28 november med smygstat kl. 11 och grantändning runt 11.30 på Drottningtorget.

Tillsammans firar vi in julen i Trollhättan med tändning av julgranen, träff med tomtemor, tomteparad och mycket mer! Julkänslan är som störst när julbelysningen uppe, julgranen tänd och tomtar, stora som små, fyller centrum bland julpyntade skyltfönster.

Kom gärna utklädd, anslut till sång, dans och tomteparaden.

Fler tider och program hittar du här.

Läs mer om vad dagen har att erbjuda

5/12 Storgatans Julmarknad

Andra adventshelgen, den 5 december mellan kl. 11-15, bjuder vi in till den traditionella julmarknaden på Storgatan i Trollhättan. Stadens mysigaste gata fylls med lokalproducerade godsaker och genuina hantverk såväl som roliga aktiviteter i julens anda. Kom och upplev en fantastisk marknad med gammaldags julkänsla där du kan handla fina och närproducerade klappar till hela familjen.

Se mer om julmarknaden här.

Aktiviteter inne i Odenhuset

Under adventssöndagarna finns det olika former av aktiviteter inne i Odenhuset för barnen. Passa på att gå förbi, pyssla och värma dig.

Mer information inom kort.

13/12 Luciatåg i Odenhuset

Ta del av stämningsfull julmusik från Trollhättans musikklasser när de kommer förbi med sitt Luciatåg vid klockan 13. Vi ses vid Stora entrén på Odenhuset.

Vill du se fler evenemang i hela Trollhättan?

Vårt turistbolag Visit Trollhättan Vänersborg samlar flertalet evenemang i Trollhättanområdet i sin evenemangskalender.