Årets citystjärna

Med start 2019 delas utmärkelsen Årets citystjärna ut till en person eller verksamhet som handlingskraftigt, genuint och långsiktigt visat på ett stort engagemang och bidragit till en attraktiv och levande stadskärna. Personer och verksamheter inom samtliga branscher och tjänstesektorer kan premieras.

Se nedan formulär för att nominera till utmärkelsen. Nomineringsstopp är den 17 november 2019 varvid juryn överlägger vem som får ta emot utmärkelsen. Juryn består av representanter från City Trollhättan.

Mottagaren av utmärkelsen uppmärksammadas i samband med #gotrollhattan gala den 5 december 2019.

Mottagare av utmärkelsen 2019

TROLLHÄTTAN PRIDE

”Ett tveklöst färgstarkt initiativ som satt färg på stadens gator. Trollhättans Pride visar och lyfter viktiga frågor och bjuder in till samtal samtidigt som de fyller stadens gator med en glädjens och kärlekens fest. De aktiverar såväl stadens invånare, nya besökare som verksamheter att kunna bidra till att fylla stadsrummet med positiva känslor och liv. Personerna som gör det möjligt är föredömen i många hänseenden och med ett långsiktigt engagemang vill man växa än mer och fortsätta fylla staden med kärlek.”

Trollhättan Pride lyfter alla likas värde och jobbar för en färggladare stad där alla får plats under regnbågsflaggan. Detta bland annat genom flertalet aktiviteter och framförallt det årliga Pridetåget.

Övriga nominerade 2019

ANNELIE BANKS, PETRONELLAS BOUTIQUE 

”Är en trogen trollhättebo och en person som genom åren bidragit till en fin gemenskap och värme i staden. Annelie med sin personal driver verksamheten med stor positivitet där fokus läggs på relationen till kunden och att influera nya trender. Med ögat för detaljer och trender är hon ett föredöme för stadskollegorna och tillför med sitt engagemang mycket glädje till staden och dess utveckling. ”

Petronellas boutique är en charmig klädbutik med kända varumärken som tidigare legat i Odenhuset men nu flyttat till Storgatan. Här hittar du kläder för såväl vardag som fest och möter personal med stort intresse för kläder stil och människor.

ALLIANSLOPPET ACTION WEEK

”Med ett outtröttligt engagemang och drivkraft har Alliansloppet action week växt i rekordfart och satt Trollhättan på kartan under de senaste åren. Genom att engagera mer än bara en stad, hittar nya samarbeten och komma med kreativa lösningar blir effekterna av evenemanget och dess sidoprojekt ett riktigt lyft för staden som fyller såväl rum och gator.”

Alliansloppet action week är en fartfylld vecka som samlar aktiviteter och sportsliga arrangemang inom flertalet idrottsgrenar. Allt kombinerat med en folkfest där alla får vara med, både som utövare och engagerad supporter.

Här kan du nominera!

Nomineringen är nu stängd. Har du frågor eller tankar om kommande nominering kan du höra av dig direkt till oss eller maila hej@citytrollhattan.se.

Vanliga frågor

Kan jag nominera mer än en person eller verksamhet?

Absolut! Det är många som gör goda insatser för stadskärnans utveckling.

Vilka sitter i juryn?

I vår jury finns representanter utsedda av City Trollhättans styrelse. Både verksamma i den dagliga verksamheten men representerade som medlemmar.

Det är flera som står bakom det jag vill nominera. Hur gör vi då?

Skriv din nominering av verksamheten, aktiviteten eller initiativet och nämn några kontaktpersoner. Vi förhåller oss efter bästa förmåga till detta i urvalsprocessen senare och lyfter då fram helheten.