#tillsammansärvitrollhättan

Tillsammmans är vi Trollhättan

Vi behöver våra lokala hjältar

Pandemin har slagit hårt mot många verksamheter och tillsammans har vi samlat ett flertal initiativ för att underlätta för dig att ta del av och stötta dem. Här kan du se vilka alternativ som citys verksamheter erbjuder för att exempelvis leverera sina varor och tjänster.

Kontinuerlig dialog sker med verksamheterna och ett stort ansvar tar för att säkerställa din och verksamheternas trygghet samtidigt som smittspridningen skall minska.

Längst ner på sidan kan du läsa mer om riktlinjer och ta del av delar av det material som verksamheterna kan använda.

Vad händer i City?

No images found!
Try some other hashtag or username

Verksamheterna i City arbetar tillsammans med oss och berörda aktörer med det gemensamma målet att minska smittspridningen och trygga ditt besök i City. Vid ingången till respektive verksamhet sitter det information om deras åtgärder som du kan ta del av (finns ofta även på webbplats eller kan informeras om vid telefonkontakt).

Handla lokalt

Det är ingen revolutionerande tanke att handel stöttar de lokala verksamheterna, med idag spelar varje köp en stor roll för butikernas överlevnad. Är du frisk och symtomfri är du alltid varmt välkommen till stadskärnan.

Investera i en levande stadskärna med ett presentkort

Genom att köpa ett presentkort till dig själv eller någon du tycker om gör du en investering i stadskärnan som verkligen kan göra skillnad i dessa tider.

Här hittar du en lista på våra medlemmar som erbjuder presentkort.

Har du sedan innan köpt ett av citys gemensamma presentkort uppmuntrar vi dig att besöka någon av de anslutna butikerna och spendera pengarna där! Du hittar anslutna butiker här.

Få det hemkört

Tidigare under året erbjöd vi på City Trollhättan kostnadsfri hemkörning för dig som inte kunde ta dig ner till centrum själv. Nu kan du istället kontakta butiken själv för att se vilka lösningar de erbjuder lokalt och då stötta handeln genom att beställa, från centrum ända fram till din dörr. Det här är även ett centrumvänligt alternativ för dig som bara uppskattar bekvämligheten av att handla på nätet.

Kontakta respektive verksamhet för att se vad de erbjuder.

Take away-festivalen

Det lokala initativet Take away-festivalen växte och spred sig snabbt runt om i landet. Här kunde alla delta genom att lokalt välja ut sin favoritrestaurang och hämta upp sina rätter för att äta dem där själv passade. En matfest av sitt eget slag.

Här kan du läsa mer om festivalen.

Take away, don´t stay away

De flesta restaurangerna i centrum erbjuder idag Take away och i vissa fall  även hemleverans. Njut av professionellt lagad mat enkelt och bekvämt hemma samtidigt som du stöttar dina lokala restauranger. Se vår lista på restauranger som erbjuder Take away och hemkörning och hur du gör för att beställa!

Hitta alternativen här.

Stötta lotteriet - Trollhättan

Det här är ett initiativ, Stötta lotteriet (facebook), för att hjälpa föreningslivet och handeln i Trollhättan. Förtjänsten av lotteriet går till de föreningar som du väljer när du köper lotten. Dessutom så stannar vinstpengarna kvar i Trollhättan då vinsterna är presentkort som från olika platser runt om i Trollhättans Kommun.

Här kan du läsa mer om lotteriet och hur du kan bli en stöttare.

Staycation

Man måste inte åka bort för att uppleva något nytt! Vårt närområde erbjuder flera unika platser och upplevelser för en paus i den ovanliga vardagen vi lever i idag. Genom att vistas i din stad och planera semestern hemma i år bidrar du till det lokala näringslivet samtidigt som du får en minst lika trevlig semester med några nya smultronställen på köpet.

Boka om istället för att boka av

Om du eller någon i ditt sällskap inte kan komma på den där roliga grejen ni hade bokat, boka om istället för att boka av. På det viset får ni fortfarande den där trevliga stunden tillsammans och ni bidrar till verksamheten precis som ni hade tänkt, fantastiskt!

Upptäck staden och lär känna konsten

Staden öppnar upp och vi tillsammans med Trollhättans stad, Visit Trollhättan Vänersborg och andra engagerade personer har skapat ett flertal trevliga initiativ. Här kan du bland annat ta del av lokala konstverk, botanik, gamla byggnader och lokalkonstnärer genom inspirerande promenader runt om i Trollhättan. Allt samtidigt som du tar med dig fika och pausar på en av de öppna hängytorna.

Läs mer om vandringarna här.

Har du verksamhet?

Vi arbetar tillsammans för att minska smittan och effekterna av den pågående pandemin. Läs vidare om flera av insatserna och kampanjen ”Visa omsorg, håll avstånd”.

Är du företagare och påverkas av effekterna av pandemin?

Ny pandemilag gäller från den 10 januari - Håll koll på vad som gäller med den och övriga restriktioner

Den nya pandemilagen gäller från och med söndag den 10 januari och via den införs nya föreskrifter som innebär bindande regler för flertalet verksamheter och sammankomster. Detta är ett komplement till redan gällande rekommendationer och föreskrifter som presenterats tidigare.

Syftet med den nya tillfälliga pandemilagen, som gäller till 30 september 2021, och övriga rekommendationer är att att gemensamt minska smittspridningen under den pågående pandemin.

Vi har kontinuerlig dialog med berörda aktörer och skickar löpande ut information till våra medlemsverksamheter. De huvudsakliga källorna är däremot alltid Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen. Via branschorganisationerna Fastighetsägarna, Svensk handel och Visita hittar du också braschspecifika tolkningar som är bra att ta del av.

Hör gärna av dig om du har frågor som vägleder vi dig rätt.

Få koll på dina smittskyddsåtgärder

För att underlätta för verksamheterna har vi tagit fram en mall som enkelt kan laddas ner och fyllas i. Med den har ni alla era smittskyddsåtgärder nerskrivna och därmed lätt att visa upp vid en kontroll.

Ladda ner den här.

Gemensamt affischmaterial

Vi har tagit fram flertalet användbara affischer som du kan använda på olika sätt i dina lokaler. Använd dem fritt eller inspireras för att ta fram något eget.