Streetfood i Trollhättan

Förutsättningarna att bedriva streetfood-verksamhet har förändrats på grund utbrottet av covid-19. Platser som tidigare var attraktiva att bedriva verksamhet från är inte längre lönsamma bland annat på grund av att inga evenemang äger rum under större delen av år 2020/2021. Vi vill även undvika att spä på den ekonomiska stress som redan etablerad verksamhet upplever.

Vi har därför valt att bemöta de förändrade förutsättningarna på olika sätt, bland annat att tillfälligt pausa godkännandet av nya aktörer. Du är däremot välkommen att ta kontakt med oss och anmäla ditt intresse för framtida etablering.

Streetfood i Trollhättan - matupplevelser ute i det fria

Är du nyfiken på vad som gäller för försäljning av streetfood i Trollhättan? Här hittar du all information om aktuella försäljningsplatser för matvagnar och foodtrucks och vad som krävs för att kunna skriva avtal om försäljning av streetfood.

Vårt koncept för streetfood är ett samarbete mellan Trollhättans Stad, City Trollhättan och de streetfood-aktörer som vi skriver avtal med. Allt för att ge extra krydda till matlivet i Trollhättan!

Om fler än en aktör önskar stå på en speciell plats för streetfood-försäljning upprättas en turordning och byte sker efter två (2) månader.  Det är City Trollhättan som ansvarar för hantering av försäljningsplatser och avtal kring försäljning av streetfood.

Välkommen till stan!

Vilka platser tillhandahåller vi?

För närvarande finns två försäljningsplatser i centrum med möjligheter till el. Möjligheten till ytterligare en kompletterande plats kommer inom kort. Se var platserna ligger här.

Vilka typer av fordon får stå på en plats för streetfood?

Försäljningen av streetfood är ett komplement till Trollhättans övriga restauranger och caféer. Läs mer här om vad som räknas in i streetfood-konceptet.

Så ansöker du om en Streetfood-plats

Läs vidare här för att se hur processen går till och hur du kan lämna in en intresseanmälan om plats i stadskärnans Streetfood-koncept.

Skicka in en intresseanmälan

I ett förstasteg kontaktar du oss för att se vilka platser som finns tillgängliga. Fyll då i och skicka in din intresseanmälan via det här formuläret.

Om det finns platser tillgängliga kan du senare lämna in en ansökan om plats här.