Spiköns gästhamn

Välkommen till Spiköns gästhamn!

Lägg till i en vacker parkmiljö med 30 platser på halvön Spikön med gångavstånd till centrum och Trollhättans största sevärdheter. I gästhamnen görs förtöjningen med boj från aktern och fören mot land. I serviceanläggningen finns duschar, toaletter och tvättmöjligheter. Tillgång till el och färskvatten finns. På Spikön finns också en populär lekplats, café, ankdamm, konstutställning och en minigolfbana.

Gästhamnen Spikön ligger mitt i Göta älv, 200 meter norr om klaffbron och cirka 150 meter söder om järnvägsbron. Härifrån tar du dig enkelt med fot till centrum och omkringliggande besöksmål. Se vad centrum har att erbjuda här.

Spiköns café

Under sommarhalvåret öppnar Spiköns café upp och erbjuder ett härligt utbud av glass, fika och lättare mat. Från den 30 maj har caféet öppet måndag till söndag 11-19, med reservation för tidigare stängning vid regn. Välkommen! Här hittar du caféets webbsida.

Skrotnisses Lekplats

Släpp lös fantasin och lev dig in i sagans värld här på Spikön bland Skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan! Här finns 1300 kvadratmeter skoj för alla barn. Missa inte att besöka fler av Trollhättans tema-lekplatser i centrum, läs mer här!

Översikt

Byggnad: Gästhamn Spikön
Adress: Prästskedeholmen Spikön
Läge: 5817 N 1217 E (SWEREF99 TM (nord, öst) 6463973, 340867)

Sjökort: 1351
Hamndjup: 0,7-2,5 m
Gästplatser: 30 st (1/6-31/8)
Förtöjning: Boj

Hamnavgift : 200 kr
(inkl. tvättmöjlighet, wc/dusch och bruksel)/plats

Har du frågor om Spiköns gästhamn?

Gästhamnen erbjuder service under sommarsäsongen (juni – augusti)

Hör av dig till våra cityvärdar genom att ringa 0520-49 50 66. Via numret kan du även boka en plats i gästhamnen eller höra hur beläggningen för dagen är.

Vill du se fler evenemang i hela Trollhättan?

Vårt turistbolag Visit Trollhättan Vänersborg samlar flertalet evenemang i Trollhättanområdet i sin evenemangskalender.

City Trollhättan © 2024 All rights reserved.