Våra aktiviteter

Genom aktiviteter och evenemang vill vi visa upp vad centrum har att erbjuda och skapa glada minnen och upplevelser i hjärtat av staden. Här samlar vi centrums evenemang som vi arrangerar eller på något sätt medverkar i. Välkommen!

Läs mer om vårens stora aktivitet med Sveriges första hybrida matfestival och se vad firandet har att bjuda på i år.

Datum för årets arrangemang 2022 är 9-10 september.

Ett oförutsägbart coronaläge i en tid när behovet att få uppleva saker tillsammans var större än någonsin gjorde att Smaka på Trollhättan 2021 ställdes om till en hybrid festival. Formatet gav en flexibilitet som garanterar att festivalen kunde genomföras oavsett smittoläge och blev en succé!

Tillsammans bjöd vi in till flera aktiviteter, tävlingar och inspiration. Här visade vi upp och aktiverar verksamheterna i centrum med olika aktiviteter, mat och shopping med erbjudanden runt om i staden.

I år är restaurangveckorna under v.12 i mars och v.38 i september.

Två gånger per år arrangeras Restaurangveckan i City tillsammans med restauranger i staden. Antalet anslutna restauranger ökar för varje år och du får ta del av härligt paketerade menyerbjudanden att njuta av. Upplägget gör det lätt att uppleva Trollhättans kulinariska utbud till ett rimligt pris.

Varje marknad har ett varierat utbud. Här kan du läsa mer om marknaden, vad du brukar hitta och lite om vilka som säljer det.

Månadsmarknad

Månadsmarknaden startar upp igen 6 april 2022 och arrangeras i April, Maj, Juni, Juli, Augusti, Oktober och November. 

Första helgfria onsdagen varje månad mellan 10-16 fylls Kungsgatan med utställare som lockar Trollhättebor och besökare till att strosa bland hantverk, bakverk och säsongsvaror. Passa samtidigt på att ta en marknadslunch eller fika på stans uteställen och göra dina ärenden i butikerna och kontoren här i centrum.

Vissa ändringar i datum kan förekomma på grund av andra arrangemang. 

Torghandel på Drottningtorget

Du kan även möta handlare på Drottningtorget under veckodagarna och ta del av ett varierat utbud av varor. Främst möter du torghandeln på torsdagarna.

I samband med Alla hjärtans dag fyller vi City med kärleksfulla budskap och uppmaningar. Verksamheterna runt om i staden passar även på att fylla på med lite extra hjärtliga erbjudanden.

Följ oss i Sociala medier för att se mer om veckans uppmaningar, tips och erbjudanden.

Påskharen är givmild och ställer till med både det ena och andra under påskveckorna. Ta del av påskpyntet, veckans erbjudanden och aktiviteter. Läs mer här.

I anslutning till den lokala handels dag (30 april) arrangerar vi en inspirationsvecka i City. Här kan du spana in det lokala utbudet och ta del av digitala visningar av vårens nyhet.

Sommar i city

Under sommarhalvåret blommar Trollhättan ut och öppnar upp flertalet ytor och platser att njuta av stadens härliga miljöer. Vi, Trollhättans stad och verksamheter runt om i staden är  med och välkomnar sommarens soldyrkande besökare till stadskärnan. Tillsammans bygger upp allmänna sommarytor med glassbar, driver gästhamnen på Spikön och skapar förutsättningar för andra verksamheter att vara med och aktivera centrum.

Ta del av löpande tips om vad som händer i City under lördagarna. Läs mer här.

Läs mer om vad Pride står för och vilken form folkfesten tar sin denna gång på deras hemsidna.

I år arrangeras festivalen under augusti i samband med Alliansloppet.

Vi är väldigt stolta över att vara en del i arbetet med att arrangera denna färgsprakande och betydelsefulla folkfest i Trollhättan. Under evenemanget står kärleken i fokus med artister och uppträdanden, hjärtfyllda tal och en parad som ringlar sig längst hela staden. Den här dagen fylls staden av glädje, värme och kärlek, här är alla välkomna.

Hitta mer information om festivalen här.

Läs om årets artister på scen, aktiviteter, underhållande framträdanden och spännande tävlingar du kan ta del av i årets upplaga av stadsfestivalen.

Datum för festivalen är den 15-17 juli 2022.

City Trollhättan är med i gruppen som stöttar upp och arrangerar Fallens dagar, Sveriges äldsta stadsfestival som inleds den tredje fredagen i juli varje år sedan 1959. Storslagen musik, roliga aktiviteter, underhållande framträdanden och spännande tävlingar är bara en del av vad Fallens dagar erbjuder sina gäster för att fira Trollhättefallen.

Läs mer om Trolldagar och se vad årets program har att bjuda på!

Datum för dagarna är 29 september – 1 oktober

Trolldagar är familjens dag i centrum med en historia och tradition som har hållits vid liv sedan 80-talet. Här skapar vi en minnesvärd dag för de yngre i en fantasifylld miljö inspirerad av staden vi bor i samtidigt som vi tar tillfället i akt och visar upp vad centrum har att erbjuda med verksamheter som flyttar ut, bjuder in och öppnar upp för besökare. Klä ut dig och barnen till troll och gå med i Trollparaden, titta på modevisningen där butikerna visar upp höstens mode och njut av livemusik på scen.

Läs mer om tider och utbud som du hittar på höstens torgdag här!

Den 8 oktober 2022 är det Höstdag på torget i Trollhättan med marknadsstånd och höstfika. Här hittar du allt du behöver inför hösten och vintern. Vantar, strumpor och mössor för när kylan är framme samt bär, bakverk och massa mer att gå i ide med. Gör några spännande fynd och passa på att kika in i centrums butiker och caféer när du är här.

Läs mer om förra årets aktivitet här.

Leta fram tomtedräkten och gör dig redo för att dra igång julen i Trollhättan tillsammans med oss. Här kan du läsa om vad som händer under julgranständningen i år.

I år infaller julgranständningen den 27 november 2022.

Tillsammans firar vi in julen i Trollhättan med tändning av julgranen, träff med tomten, tomteparad och mycket mer! Julkänslan är som störst när julbelysningen uppe, julgranen tänd och tomtar, stora som små, fyller centrum bland julpyntade skyltfönster.

Läs mer om vad dagen har att erbjuda

Andra adventshelgen i december (4 december 2022) bjuder vi in till den traditionella julmarknaden på Storgatan i Trollhättan. Stadens mysigaste gata fylls med lokalproducerade godsaker och genuina hantverk såväl som roliga aktiviteter i julens anda. Kom och upplev en fantastisk marknad med gammaldags julkänsla där du kan handla fina och närproducerade klappar till hela familjen.

Intresseanmälan för att ställa ut görs här.

Vill du se fler evenemang i hela Trollhättan?

Vårt turistbolag Visit Trollhättan Vänersborg samlar flertalet evenemang i Trollhättanområdet i sin evenemangskalender.

City Trollhättan © 2022 All rights reserved.