Torg- och marknadshandel i Trollhättan

Ställa ut i stan?

Vi välkomnar dig som vill komplettera såväl stadskärnans utbud och aktiviteter med såväl produkter som andra aktiviteter. Möjligheterna ser lite olika ut och nedan har vi sammanställt praktisk information för dig som är intresserad.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor och vill diskutera möjligheterna.

Du behöver ordna med tillstånd

Tillstånd krävs vid demonstrationer, försäljning, insamling av pengar, sportevenemang, för att få använda pyrotekniska varor med mera.

Mer information och ansökan för tillstånd hos polisen hittar du här.

Torghandel

Du som handlare har möjligheten att ställa ut på Trollhättans stads torg- och handelsytor. Dessa hittar du på Drottningtorget och är öppna året om.

Praktisk information för torghandlare

För dig som ställer ut på våra evenemang finns det en del praktiskt information som kan vara viktig att ta del av.

Streetfood i Trollhättan

I februari 2020 lanserades ett nytt koncept för foodtrucks- och matvagnar i Trollhättan. I samband med detta finns nu ett nytt ansökningsförfarande och tydligare koncept där försäljningen av streetfood är ett komplement till Trollhättans övriga restauranger och caféer. Allt för att ge extra krydda till matlivet i stan. Är du intresserad av att ha en plats är du välkommen att höra av dig till oss.

Våra marknadsaktiviteter

Månadsmarknad

    Tillfälligt inställd på grund av coronapandemin.

Första onsdagen varje månad, om ej röd dag, arrangerar vi en traditionell knallemarknad. Flertalet marknadsstånd brukar finnas på plats och erbjuder ett varierat utbud av produkter och tjänster. Marknaden pågår mellan klockan 10 – 16 på Drottningtorget och längs Kungsgatans allé i Trollhättan.

Fallens dagar

    Inställd på grund av coronapandemin.

Sveriges äldsta stadsfestival arrangerades första gången 1959, med syfte att hylla Trollhättans spektakulära fall. Än idag är det det häpnadsväckande spektaklet som står i fokus när staden fylls av förväntansfulla besökare från hela Sverige. Under Fallens dagar fylls staden med liv och rörelse under flera dagar. Marknads- och matstånd finns att hitta på flertalet platser och kompletterar festivalens andra aktiviteter.

Smaka på Trollhättan

 Arrangeras i maj 2021

I samband med Trollhättans stora smak-evenemang finns möjligheten att delta i den separata saluhallsdelen.

Höstmarknad

  Den ordinarie höstmarknaden får under 2021 ny form och en torgdag med hösttema arrangeras i dess ställe den 9 oktober kl. 11-16.

Andra helgen i oktober arrangeras den årliga höstmarknaden på Drottningtorget och Kungsgatan i Trollhättan. Här fylls allén och torget med flertalet handlare med ett varierat utbud av produkter.

Storgatans julmarknad

 Arrangeras prel. Söndagen den 5 december 2021

Sedan flera år tillbaka fylls Storgatan med marknadsstånd under andra helgen i december. Tillsammans med handlarna bjuds det på juliga aktiviteter längs gatorna mellan klockan 11 – 15 där du bjuds in att delta och skapa riktig julstämning. Vanligtvis hittar du på marknaden ett flertal produkter och varor i form av allt från egentillverkat smide till närproducerade livsmedelsprodukter.

Intresseanmälan att ställa ut görs här.

Andra aktiviteter

Vi medverkar även i ett flertal andra arrangemang dör möjligheterna till deltagande kan variera. Hör av dig till oss för att veta mer och diskutera hur du kan tänkas vilja delta.